27 Mart 2014 Perşembe

Publisher Nedir, Ne İşe Yarar?

Publisher Nedir, Ne İşe Yarar?

Office programları içinde yer alan bu programda birçok konuyla ilgili olarak hazırlanmış şablon dosyalar yer almaktadır. Bu şablon dosyalarını birebir kullanarak ya da eklemeler yaparak çalışmalar hazırlayabilirsiniz. Bu şablonlar gerçek boyutlarda hazırlanmışlardır. Önizleme de A4 kâğıt görüntüsü üzerinden verilir. Örneğin bir kartvizit, bir el ilanı, bir broşür olması gereken boyuttadırlar. Bu derste genel bir tanımlama yapılacaktır. 

Programın bir Office programı olduğundan bahsetmiştik. Bu yüzden Microsoft Office klasöründen bu programı açabiliriz. Aşağıda ilk ara yüzüyle karşılaşıyoruz. Başlamak için listeden seçim yapmamız isteniyor. Önce bu listeye bir göz atalım. Özellikle yazdırma yayınları listesini karıştırıp içindekileri iyi takip etmenizi istiyorum. Çünkü isim listesi olarak karşımda duran bir seçenektir ve işimizi daha a kolaylaştıracaktır.


Yazdırma yayınları: Bu seçenekte şablonlarımı isim listesi halinde görüyorum ve bu bana hangi şablonu kullandığımı daha iyi anlamamı sağlayacak. Liste içinde el ilanları broşürler, kartvizitler, davetiyeler gibi şablonlara ve alt seçeneklerine ulaşabilirsiniz.


Web siteleri ve E-posta: bu seçenekte hazır site şablonlarını bulabilirsiniz. 


Tasarım Kümeleri: bu seçenekte gruplandırma yapılarak şablonlar kümelendirilmiştir. Örneğin ana grup seçeneği seçilirse; program tarafından verilen desen isimlerine göre şablonlar ekrana gelir.


Boş yayınlar: bu seçenekte boş sayfalar şeklindeki seçenekler yer alır. Sıfırdan kendimiz bir yayın oluşturmak istersek bu seçeneği kullanabilirsiniz.


Şimdi bir tane teşekkür belgesi yapmaya çalışalım.

Yazdırma yayınları seçeneğinden başarı sertifikaları tıklanır ve sayfanın sağında açılan şablonlardan beğeninize göre seçim yapılır. Beğeni renkle ilgili olabilir ya da yerleşimle ilgili olabilir. Rengini beğendiğiniz bir yayının yerleşimini beğenmiyor olabilirsiniz. Bunlar sorun değil çünkü şablon içerikleri sizin isteğinize göre değişebiliyor.


Beğendiğimiz şablon çift tıklanılarak açılır.

Açılan sayfada görev bölmemiz değişti. Bunlardan biraz bahsedelim. 
Yayın Tasarımları: seçimi değiştirmeniz için size bir fırsat olarak düşünebilirsiniz. Bu seçenekte diğer sertifikalara ulaşabilirsiniz.
Renk Düzenleri: bu seçenekte renk düzenlerini tamamen değiştirebilirsiniz. Bu seçeneği karıştırmanızı tavsiye ediyorum. Tek tıkla bütün şablonun resimler dâhil renklerini değiştirebilirsiniz.
Yazı Tipleri: şablonun yazı tipleriyle oynayabilirsiniz.
Geçerli tasarımı sıfırla: gelelim bu seçeneğe bu seçenek size şunu sağlar. Yukarıdaki özellikleri sürekli değiştirdiniz. Şimdi ise eski haline döndürmek istiyorsunuz. Bu seçeneği tıklayarak eski ayarlara geri dönebilirsiniz.


Bundan sonra işlemleri yapmak size kalmış ister resim ekleyin isteyin renkleri değiştirin ister şablona sadık kalıp sadece yazıları değiştirin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder